Välj en passande ytbehandling på din gjutjärnsradiator

 

När du valt gjutjärnsradiator så behöver du även välja en passande ytbehandling för den. Vi har vi en rad olika ytbehandlingar att välja mellan som du kan läsa om nedan. Du är mer än välkommen att kontakta oss på 010-750 2572 eller kundtjanst@gjutjarnsradiatorer.se om du vill veta mer om någon specifik ytbehandling.

I sin ursprungsform i vår fabrik har våra gjutjärnsradiatorer en grundfärg för att skydda gjutningarna. Men eftersom en grundfärg inte utgör ett fullt skydd för din gjutjärnsradiator så är det vår starka rekommendation att välja en passande ytbehandling. 


Här nedan finns fler valmöjligheter än hemsidan erbjuder för köp online. Det är eftersom att vissa ytbehandlingar tar längre tid och vi konsulterar med fabrikchefen innan kunder kan välja dessa ytbehandlingar.1) Målade gjutärnsradiatorer - 110kr per Sektion

Majoriteten av de gjutjärnsradiatorer vi tillverkar sprutmålas i vår fabrik i North Yorkshire i England. Nedan hittar du en lista över våra historiska kulörer men vi kan även måla din radiator i vilken RAL-kulör du önskar liksom brittiska standardkulörer. Vill du att vi ska matcha en specifik kulör som du vill ha din radiator så hör av dig till oss på 010-750 2572 eller via e-post på kundtjanst@gjutjarnsradiatorer.se. Vi kan skicka färgprover på våra kulörer nedan 
 

Antik
Guld

Brons

Kärnmjölk

Djup
Brons

Gjuteri
Grå

Fransk
Grå

Grafit
Grå

Gun
Metal

Hamrad
Brons

Tenn

Ren 
Vit

Swansdown

Vellum

Willow
Green

Antique Gold Painted Cast Iron Radiator

Bronze Painted Cast Iron Radiator

Buttermilk Painted Cast Iron Radiator

Deep Bronze painted Cast Iron Radiator

Foundry Grey painted cast iron radiator

French Grey Painted Cast Iron Radiator

Graphite Grey Cast Iron Radiator

Gun Metal Painted Cast Iron Radiator

Hammered Bronze painted Cast Iron Radiator

Pewter Painted Cast Iron Radiator

Pure White Painted Cast Iron Radiator

Swansdowne Painted Cast Iron Radiator

Vellum Painted Cast Iron Radiator

Willow Green Painted Cast Iron Radiator2) Kulörer från Brittiska varumärken - 180kr Per Sektion

Vi samarbetar med flera brittiska färgleverantörer och varumärken och har möjlighet att måla din gjutjärnsradiator i kulörer från Farrow and Ball, Sanderson, Laura Ashley, Little Greene, Fired Earth och Ardenbrite. Vill du ha en specifik färg från någon av dessa leverantörer kan din order ta några dagar ytterligare beroende på att vi kanske måste beställa hem färgen. Hör gärna av dig till oss om du vill diskutera på 010-750 2572.
 

Farrow and Ball Paint for Cast Iron Radiators
Vi har de flesta av Farrow & Balls kulörer i lager 

Fired Earth National Trust Cast Iron Radiator Paint Colours
Vi håller ett mindre lager av VOC vatten baserad färg från Fired Earth - dessa färger kan ta något längre tid ordermässigt

Little Greene English Heritage Paint for Cast Iron Radiators
Vi har också tillgång till Little Greenes färgkollektion "English Heritage"

Sandersons PaintSandersons kulörer för gjutjärnsradiatorer 

 


3) Antik ytbehandling av din gjutjärnsradiator - 200kr Per Sektion

Antique Washed Cast Iron RadiatorsDen process som kallas för antik tvätt eller "Antique Washing" som används för att åldra och göra en gjutjärnsradiator antik är mycket populär och har använts i över ett sekel. Alla målade gjutjärnsradiatorer kan göras antika men det är speciellt vissa färger som "Fransk Grå", som blir bättre än mörka färger. När man gör en antik tvätt och ytbehandling så applicerar man en speciell färg på den redan målade radiatorn sedan "tvättar man av" den medan radiatorn torkar vilket ger radiatorn ett mer åldrat och antikt utseende.

Det är en populär ytbehandling som fungerar bäst på dekorativa gjutjärnsradiatorer eller radiatorer med en ojämt yta eftersom det förhöjer och förstärker detaljerna på gjutjärnsradiatorn. Vill du veta mer om den antika ytbehandlingen så hör gärna av dig till oss.

 4) Pulverlackerade gjutjärnsradiatorer - Från 180kr Per Sektion

Pulverlackerade gjutjärnsradiatorer ger en varaktig och jämn ytbehandling som är lätt att torka rent. 
Idag är den pulverlackerade gjutjärnsradiatorn omtyckt, speciellt i Europa. Men det är en ytbehandling för gjutjärnsradiatorer som tagit många år att få till perfekt utifrån relationen mellan gjutningen, temperaturen och mängden pulverlack.

Vi kan pulverlackera din gjutjärnsradiator i en RAL-kulör eller brittisk standard kulör. Vi har flera traditionella kulörer för gjutjärnsradiatorer som Antik Guld, Antik Silver och Antik Koppar

Antique Copper Powder Coated Cast Iron Radiators

Antique Gold Powder Coated Cast Iron Radiators

Antique Silver Powder Coated Cast Iron Radiators

Gjutjärnsradiator pulverlackerad i i Antik Koppar

Gjutjärnsradiator pulverlackerad i Antik Guld

Gjutjärnsradiator pulverlackerad i Antik Silver


Pulverlackering är en ytbehandling som tar lite längre tid att färdigställa än en målad ytbehandling. Den pulverlackerade ytbehandlingen görs av en av Storbritanniens ledande pulverlackeringsfabriker i North Yorkshire i England. Priset för denna ytbehandling baseras på gjutjärnsradiatorns höjd.
Antique Silver Powder CoatAntique Gold Powder CoatAntique Copper Powder Coat   

Vill du veta mer så hör gärna av dig till oss på 010-750 2572.
 5) Polerade och lackerade gjutjärnsradiatorer - Från 280kr Per Sektion

Gjutjärnsradiatorer ser förmodligen ut som bäst när de är polerade och lackerade.  Men det är också den mest kostnadskrävande ytbehandlingen som också tar längst tid att göra vilket påverkar leveranstiden. Det är en tidskrävande process där varje sektion poleras individuellt vilket gör att ledtiden är ungefär 6 veckor för en polerad och lackerad radiator. När du väljer en polerad och lackerad radiator är det två saker du måste ta ställning till. 

Vi erbjuder tre grader av polering:
- Traditionell polering - 300kr Per Sektion
- Satin polering - 280kr Per Sektion
- Spegel polering.- 380kr Per Sektion

Majoriteten av polerade gjutjärnsradiatorer tillverkade hos oss är traditionellt polerade. 

Satin polering är en polerad ytbehandling som är mindre glansig och mer matt. Gjutjärnsradiatorn poleras på exakt samma sätt som vid en traditionell polering men de två sista stadierna utelämnas. 

Spegel polering är när gjutjärnsradiatorn går igenom ytterligare tre stadier av polering vilket resulterar i en väldigt hög glans. Denna polerade ytbehandling ser fantastisk ut på en gjutjärnsradiator i vårt  "Old School" sortiment av raditorer men på en dekorativ gjutjärnsradiator blir en spegel polering inte lika bra då man till viss del polerar bort detaljerna.

Traditional Polished Cast Iron Radiators Surface

 Satin Polished Cast Iron Radiators 

Mirror Polished Cast Iron Radiators Closeup

Traditionell polering 

Satin polering

Spegel polering


Majoriteten av våra polerade gjutjärnsradiatorer är endast polerade på de synliga delarna av radiatorn. Det betyder att vi polerar fronten/framsidan, toppen/ryggen och sidosektionerna av radiatorn men inte baksidan av radiatorn som oftast placeras mot en vägg. Om du vill ha en gjutjärnsradiator placerad i mitten av ett rum eller ett orangeri så gör vi en full polering av hela radiatorn. En full polering har en ytterligare kostnad per sektion men är oftast onödig i de flesta situationer då gjutjärnsradiatorer oftast placeras mot en vägg. 

Som standard för våra polerade radiatorer är att de även lackeras. Polerade radiatorer som inte är lackerade är väldigt fina men kräver en hel del underhåll eftersom de kan oxidera om de inte hålls torra och lätt inoljade kontinuerligt vilket behövs göras varje månad, helst varje vecka. De allra flesta av våra kunder vill ha sin gjutjärnsradiator lackerad. Vi har utvecklat en klar lack som ger din gjutjärnsradiator det skydd den behöver och som gör att den bibehåller sitt utseende utan att du behöver underhålla den. Vill du ha en polerad radiator som inte är lackerad så går det naturligtvis att få.

 6) "Precious Metals" - Gjutjärnsradiatorer i metallisk ytbehandling - 420kr Per Sektion

Vi har utvecklat en rad unika ytbehandlingar där vi kombinerar olika grader av polering med olika lackeringstekniker för att efterlikna metalliska ytbehandlingar som vi kallar för "Precious Metals".

Black Nickel Cast Iron Radiators

Aged Brass Cast Iron Radiators

Brass Cast Iron Radiators

Crown Gold Cast Iron Radiators

Rose Gold Cast Iron Radiators

Verdigris Cast Iron Radiators

Precious Metals Black Nickel

Precious Metals
Aged Brass 

Gjutjärnsradiator Brass

Gjutjärnsradiator Crown Gold

Gjutjärnsradiator Rose Gold

Gjutjärnsradiator Verdigris

Liquid Copper Cast Iron Radiators

Matt Copper Cast Iron Radiators

Olympic Bronze Cast Iron Radiators

Sterling Silver Cast Iron Radiators

Electric Blue Cast Iron Radiators

Phos Bronze Cast Iron Radiators

Gjutjärnsradiator
Liquid Copper 

Gjutjärnsradiator
Matt Copper

Gjutjärnsradiator
Olympic Bronze 

Gjutjärnsradiator
Sterling Silver

Gjutjärnsradiator Electric Blue

Gjutjärnsradiator Phos Bronze


Är du intresserad av denna ytbehandling för din gjutjärnsradiator så hör gärna av dig till oss på 010-750 2572
 7) Highlight målade gjutjärnsradiatorer - 200kr Per Sektion

Dekorativa gjutjärnsradiatorer ser väldigt fina ut när de är målade för hand och med en highlight teknik. I den här ytbehandlingen målar vi gjutjärnsradiatorn i en kulör och avslutar med att måla detaljerna på radiatorn för hand i ytterligare en kulör.

Den mest populära highlight målade gjutjärnsradiatorn är guld eller silver highlight på en svart yta (på bild), men med den här tekniken kan du kombinera vilka kulörer du vill. Vi har även gjort guld på rosa, den som kallas "Burlesque" också på bild, eller guld på porslin, även den på bild ovan som vi kallas för "Gilded Porcelain".

Denna ytbehandling passar naturligt bäst på dekorativa gjutjärnsradiatorer där det finns detaljer att framhäva genom highlight tekniken.

 

Silver Burnish Highlight Painted Cast Iron Radiators

Gold Burnish Highlight Painted Cast Iron Radiators

Bronze and Highlight Gold Painted Cast Iron Radiators

Gilded Porcelain Highlight Painted Cast Iron Radiators

Burlesque Highlight Painted Cast Iron Radiators

British Racing Green and Chrome Highlight Painted Cast Iron Radiators

Highlight Målad
Silver Burnish 

Highlight Målad Gold Burnish 

Highlight Målad
Bronze & Gold 

Highlight Målad Gilded Porcelain

Highlight Målad Burlesque 

Highlight Målad British Racing Green & Chrome 

 


8) Unika ytbehandlingar för gjutjärnsradiatorer

Vi har även utvecklat en rad speciellt unika ytbehandlingar för gjutjärnsradiatorer under det senaste åren där vi kombinerar specialiserade färgprodukter med metalliska inneslutningar. Dessa speciella ytbehandlingar involverar specialiserade färgprodukter och etsningar.

Har du några idéer på hur du vill ha en säregen och unikt utformad ytbehandling på din gjutjärnsradiator så är du mer än välkommen att höra av dig 070-3563990. Vi tar gärna del av dina tankar och ideer.

 

Old Gold Cast Iron Radiators

Old Silver Cast Iron Radiators

Old Bronze Cast Iron Radiators

Old Gold

Old Silver

Old Bronze